Veiligheid & Hygiëne

Bij BeautiQue Infinity leggen we de lat hoog voor wat betreft de hygiëne en veiligheid. We werken tenslotte met naalden en pigmenten in het gelaat en de huid. Hier moet zorgvuldig mee worden omgegaan.

In Nederland is er sinds 2007 een wetgeving van kracht die eisen stelt aan de veiligheid en hygiëne. Dit moet blijken uit een certificaat/vergunning dat in de behandelruimte aanwezig dient te zijn. Dit certificaat bewijst dat de salon aan alle eisen voldoet.

Het Landelijke Centrum voor Hygiëne en Veiligheid en de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) houden toezicht op het veilig aanbrengen van Permanent Make Up.

Bij BeautiQue Infinity wordt alleen gewerkt met apparatuur en pigmenten welke zijn toegestaan volgens de Nederlandse wetgeving.

In Nederland moet een Permanent Make Up specialist met apparatuur werken waar een hygiëne-module in geplaatst kan worden. Hierdoor wordt de besmetting van klant naar klant uitgesloten. Uiteraard wordt er bij elke behandeling, ook nabehandelingen, een nieuwe, steriele naaldmodule gebruikt.

De veiligheid van de pigmenten is in Nederland sinds 2004 wettelijk gewaarborgd. Pigmenten die allergische reacties kunnen veroorzaken, of op een andere manier schadelijk zouden kunnen zijn, zijn verboden.

BeautiQue Infinity is GGD goedgekeurd!

Je kunt nagaan of de praktijk/salon waar jij je behandeling wilt laten uitvoeren beschikt over een geldige GGD vergunning op  htttp://www.veiligtattoeerenenpiercen.nl